Vrouw overleeft 10 uur in de zee na val van cruiseschip

Loading Video...

Wat voor een Britse vrouw een mooie vakantie had moeten worden, eindigde deze week in een nachtmerrie. Ze viel ‘s avonds laat van een cruiseschip af, in de Adriatische zee. Pas na 10 uur (!) kon ze uit het water gered worden door de Kroatische kustwacht. 

Gelukkig heeft de vrouw het overleefd. Ze is in goede gezondheid, maar is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor controle. “Ik ben blij dat ik nog leef”, zei de vrouw tegen een Kroatische verslaggever. "Ik ben van het achterdek van de Norwegian Star gevallen en deze geweldige mannen hebben me gered."

Pas zoeken bij zonsopgang

Rond 23.30 uur viel de vrouw van het schip, dat onderweg was naar Venetië. De kapitein had erna direct melding gemaakt en was een zoektocht gestart. Ook de hulpdiensten werden gewaarschuwd. Omdat het te donker was, kon de kustwacht pas bij zonsopgang gaan zoeken. 

Uiteindelijk werd de vrouw ongeveer op 1 kilometer afstand gevonden van de plek waar ze viel. Volgens de kustwacht heeft de vrouw extreem lang in het water gelegen, maar heeft ze het overleeft doordat het water warm genoeg was. Waardoor de vrouw van het schip is afgevallen, is niet duidelijk.  

Gepubliceerd op: 21 augustus 2018

Bron

Tags