Onderzoek wijst uit dat vrouwen beste relaties met lelijke mannen hebben

Heb je je als vrouwzijnde weleens afgevraagd waarom je relaties met knappe mannen altijd mislopen of toxic zijn? Dat kan goed kloppen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen helemaal niet zulke goede relaties hebben met knappe mannen.

Zelf nooit in een relatie gezeten? Dan herken je het moment vast wel dat je een bloedmooie vrouw langs ziet lopen met een draak van een man aan d'r arm. Ze kan toch veel beter krijgen?! Dat is dan toch wat je stiekem denkt. Daar is nu dus een verklaring voor!

 

Onderzoek

Onderzoek van Florida State University wijst uit dat vrouwen gelukkiger zijn in relaties als hun man lelijker is dan zij. Aan het onderzoek deden 113 jonge stelletjes mee die nog niet zo lang samen zijn. Een deel van de ondervraagde mannen werd beschreven als 'lelijke mannen'. Het doel van dit onderzoek was om te achterhalen of uiterlijk een rol speelt bij geluk in een relatie.

Verklaring

Er is een logische verklaring voor waarom vrouwen gelukkiger zijn met een lelijke man: vrouwen die een knappere man hebben, voelen zich eerder lelijk en willen snel iets aan zichzelf doen. Vrouwen gaan diëten en sporten en voelen zich minder blij als ze in de spiegel krijgen. Tja, dat levert inderdaad een ongelukkig leven op! Lelijke mannen willen waarschijnlijk graag compenseren en doen dit door hun vrouw cadeautjes te geven en extra te helpen in het huishouden.

 

Gepubliceerd op: 10 april 2021

Bron

Tags