Bewezen: Vrouwen vinden mannen met een baard aantrekkelijker

Een nonchalant stoppeltje of juist een strak geknipte volle baard, welke man wordt daar nou niét aantrekkelijker van? Misschien had je al een vermoeden, maar het is nu ook echt bewezen, vrouwen vinden mannen met een baard echt aantrekkelijker. Dit blijkt uit een onderzoek van het wetenschapelijke tijdschrift Journal of Evolutionary Biology.

mannen baard aantrekkelijker

Overtuigende resultaten

Voor het onderzoek werden 8.520 vrouwen gevraagd om mannen op hun uiterlijk te beoordelen, waarbij ze de verwachte relatieduur moesten proberen in te schatten. De resultaten waren overtuigend. Alle deelneemsters kozen voor mannen met baarden, een score van 100%! Reden hiervoor is dat een baard volwassenheid, wijsheid en dominantie uitstraalt.

Sociale dominantie

De onderzoekers verklaren: "Man-typische gelaatstrekken zoals een uitgesproken wenkbrauwrug en een robuustere kaaklijn kunnen duiden op de onderliggende gezondheid, terwijl baarden de leeftijd van mannen en mannelijke sociale dominantie kunnen aangeven. Mannelijke gezichten worden echter als aantrekkelijker beoordeeld voor kortetermijnrelaties dan minder mannelijke gezichten, terwijl baarden als aantrekkelijker worden beoordeeld dan gladgeschoren gezichten voor langdurige relaties."

Is een gewone baard je wat te gewoontjes. Probeer dan deze nieuwe trend, de apenstaartbaard. Voorbeelden hiervan vind je hier.

baard aantrekkelijker

Bron en beeld: Manly, UnSplash, Bored Panda

 

Gepubliceerd op: 19 februari 2021

Tags