Wetenschapper zegt dat werken voor 10 uur s'ochtends hetzelfde is als martelen

Een wetenschapper aan de Universiteit van Oxford, Dr. Paul Kelley, heeft een ontdekking gedaan waar veel mensen het waarschijnlijk mee eens zullen zijn. Hij onderzocht of de normale werktijden, 9 tot 5, wel goed voor ons zijn. Of dat wij ons moeten aanpassen. Dr. Paul Kelley kwam tot een schokkende ontdekking. 

Iedereen heeft een lichaamsklok, is voorgeprogrammeerd en kan bovendien niet worden veranderd. Dus als we onszelf dwingen om elke dag eerder op te staan ​​dan onze natuurlijke klok zegt dat we moeten opstaan, dan heeft dat veel nadelige effecten op onze gezondheid.

Dr. Paul Kelley is van mening dat slaapgebrek een internationaal probleem. Als u bijvoorbeeld eerder dan 10 uur begint te werken, kan dit leiden tot slaaptekort en emotionele / fysieke stress, wat ook kan leiden tot nog gevaarlijkere gezondheidsrisico's.

Hij testte zijn theorie op een school in Groot-Brittannië, waar hij de starttijd van de les veranderde van 8.30 uur tot 10.00 uur. De wetenschapper kwam tot de ontdekking dat na een bepaalde tijd het aanwezigheidsniveau en de algemene productiviteit aanzienlijk waren verbeterd. De verbetering was ook te zien in de cijfers van de leerlingen.

Dr Paul Kelley zegt: 

“It is hugely damaging on the body’s systems because you are affecting physical, emotional and performance systems in the body…” 

Overall heeft Dr. Paul Kelley de volgende einde conclusie. Als iedereen naar hun lichaam zou luisteren en op een natuurlijke manier wakker zou worden, zou hun werk veel productiever en gefocust zijn en zouden ze in het algemeen gelukkiger zijn.

Gepubliceerd op: 28 april 2020

Tags