Wie zou een oorlog tussen België en Nederland winnen? Deze video legt het uit

Loading Video...

Dat het uitbreken van een oorlog tussen Nederland en België een onwaarschijnlijk scenario is, zijn we het allemaal over eens. Want waarover zouden we oorlog krijgen? Misschien een slechte Belgenmop die niet helemaal lekker valt? ;-) Maar wat als het toch zou gebeuren? Een Youtubekanaal zocht haarfijn uit hoe dat er ongeveer uit zou komen te zien. Na in de eerste tien video's vooral grote landen als Rusland, de VS en China te hebben behandeld, was het nu ineens de beurt aan ons kleine kikkerlandje. 

De oorlog zou volgens het kanaal interessant worden, omdat beide legers klein zijn en niet de capaciteit hebben om grote operaties uit te voeren. Ook zal de oorlog snel klaar zijn, omdat het slagveld klein is.  Zuid-Limburg zit volgens de maker van de video het minst veilig, want dit smalle stukje Nederland is makkelijk te veroveren. Al zal Maastricht lastig worden vanwege de smalle straatjes. Ook voor Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren heeft hij weinig hoop. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Na een korte oorlog zal er uiteindelijk snel een winnaar volgen, volgens de videomaker. En die winnaar is dan waarschijnlijk... Nederland! Fieuw, kunnen we weer opgelucht ademhalen. ;-)

Gepubliceerd op: 17 januari 2017

Bron

Tags