Wtf: 1000 euro boete voor bakje koffie onder historische brug Venetië

De vakantieperiode is weer aangebroken en dat betekent dat we met z’n alle weer massaal de toerist gaan uithangen. Maar als je toevallig van plan was om af te reizen naar het Italiaanse Venetië, let dan wel even op waar je je bakkie koffie drinkt. Zo zouden twee Duitste toeristen een boete van bijna 1000 euro hebben gekregen omdat ze aan de voet van de Rialto-brug een bakje koffie wilde zetten met een meegebracht kooktoestelletje.

De 35-jarige man en 32-jarige vrouw uit Berlijn hadden een mooie plekje gevonden om een koffietje te nuttigen aan de voet van de beroemde brug toen de politie ingreep. Het stel werd meteen op de bon geslingerd, daarnaast zijn ze ook de stad uitgezet. De agenten waren ingelicht door omwonenden. De politie van Venetië treedt al langer op tegen wat de gemeente ziet als wangedrag van toeristen, zoals het picknicken op historische locaties.

Volgens Burgemeester Brugnaro gingen deze Duitsers te ver en moeten ze daar de consequenties van ondervinden. In een verklaring schreef hij: “Venetië moet worden gerespecteerd! Hufters die denken dat ze hier kunnen komen doen wat ze willen, moeten begrijpen dat ze bestraft en verbannen worden.” Dus als je nog van plan was om op vakantie te gaan naar het ‘o zo romantische Venetië', laat dan je kooktoestelletje thuis en bestel je koffie lekker in de stad!

Gepubliceerd op: 21 juli 2019

Bron

BBC

Tags