Wtf: 71-jarige avonturier in ton Atlantisch Oceaan over

Als je dan al op 71-jarige leeftijd de oceaan wilt oversteken, doe dit dan wel op een originele manier. Dit dacht de Franse Jean-Jacques Salvin ook nadat hij op zijn oude dag het gekke idee kreeg om de Atlantische Oceaan over te steken. Maar hij wilde dit niet net als iedere zeilfanaat met een schip doen, maar met een ton.

Jean-Jacques maakt slechts gebruik van de zeestroming. Hij vaart dus niet, maar drijft. Drie maanden is daarbij een logische inschatting om de oversteek te maken.  De ton waarin hij drijft, is een vat van 3 meter lang en 2 meter breed, gemaakt van multiplex. In de ton heeft hij een keukentje, slaapplek en opbergruimte gebouwd.

De 71-jarige avonturier maakt deze reis om te laten zien "dat hij nog steeds zijn mannetje staat".  En ook al klinkt drijven niet als een ongemakkelijke reis, toch zal hij het niet makkelijk gaan krijgen. De ton zal namelijk steeds van de ene naar de andere kant rollen. Daarom is de vraag niet of hij aankomt maar hoe hij er aan toe is als hij uiteindelijk de kust bereikt.

Gepubliceerd op: 30 december 2018

Bron

Tags