Wtf: Brutale honingdief bezweken door massale bijenaanval

Ondanks dat bijen je gemeen kunnen steken, zijn het over het algemeen vriendelijke diertjes. Toch kun je ze maar beter met rust laten want als ze zich bedreigt voelen kunnen ze zich zomaar tegen je keren. Hier kwam een 58-jarige man uit het Poolse Kraśnik, waarschijnlijk net iets te laat achter toen hij werd aangevallen omdat hij vermoedelijk honing uit bijenkorven aan het stelen was.

Familieleden van de man waren naar hem op zoek gegaan omdat hij niet was thuisgekomen en zijn telefoon niet meer opnam. Ze besloten hem te gaan zoeken op de plekken waar hij regelmatig kwam en vonden zijn levenloze lichaam in de buurt van een bijenkorf. Naast de man lag een emmer met daarin een aantal honinggraad frames die worden gebruikt bij het verbouwen van honing. Wat erop wijst dat de man honing aan het verzamelen was.

De eigenaar van de bijenkorven vertelde dat de bijen zich vaak bedreigd voelen tijdens het oogsten van de honing en dat de korven daarom diep in het bos waren neergezet. Nadat er een arts was langsgekomen om de honingdief te onderzoeken werd er vastgesteld dat de man was overleden vanwege een grote hoeveelheid aan bijensteken. Zo zie je maar weer, wie honing wil hebben moet het steken van de bijen kunnen verdragen.

Gepubliceerd op: 10 augustus 2019

Bron

Tags