Wtf: Dakloze man roostert en eet Blauwe reiger

Als je vergaat van de honger en je hebt helemaal niks te eten, dan zul je het in sommige gevallen van je omgeving moeten hebben. Dit dacht een dakloze afkomstig uit Rusland ook. Hij was afgelopen zondag namelijk zo hongerig dat hij in het Haagse Bos een blauwe reiger heeft geroosterd en opgegeten.

De politie werd gealarmeerd door wandelaars die hadden gezien dat iemand een open vuurtje aan het stoken was in het Haagse bos. Toen ze eenmaal ter plaatste waren troffen ze de dakloze man aan bij een klein vuurtje. De Haagse politie vertelde: “Bij het vuur vonden we tot onze verbazing de resten van wat een blauwe reiger bleek te zijn. De man had de reiger geslacht, bereid en opgegeten. Hij vertelde dat hij de vogel dood had gevonden in het bos.”

Reigers zijn een beschermde diersoort, maar aangezien de man verklaarde dat hij de vogel dood had gevonden en de politie het tegendeel niet kon aantonen, wordt hij hier niet voor vervolgd. De man is wel aangehouden voor het stoken van vuur en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De poten van de reiger zullen worden opgenomen in de collectie 'Dode dieren met een verhaal' van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Gepubliceerd op: 6 maart 2018

Bron

Tags