WTF: Is de nieuwe challenge "condoomsnuiven" de domste challenge ooit?

Als je denkt dat condooms alleen worden gebruikt voor het beschermen tegen ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen, dan heb je het goed mis! In Amerika is een groep tieners op social media namelijk begonnen met de ‘Rondom Snorting Challenge’. Wanneer je word uitgedaagd voor challenge moet je een condoom opsnuiven en die langs je mond naar buiten trekken.

Op social media zijn verschillende video te zien van hoe tieners een condoom in hun neus stoppen en hem vervolgens opsnuiven. Wat de tieners echter niet weten is dat de challenge volgens verschillende deskundigen ontzettend gevaarlijk is. Zo zou het inhaleren van het voorbehoedsmiddel voor irritaties en blokkades van de neusholte kunnen zorgen. Hiernaast kan het gebeuren dat het condoom in je keel terecht komt en je erin stikt.

Stephen Enriquez, een deskundige op het gebied pubergedrag maakt zich ernstige zorgen over de  challenge. Hij vertelde: “Tegenwoordig doen tieners alles voor likes, kijkers en abonnees. Hoe schokkend deze beelden ook zijn, we moeten ouders tonen wat deze jongeren online doen. Pubers zoeken wel degelijk naar dit soort challenges en zullen dit gedrag kopiëren." Kortom stop gewoon geen condoom in je neus om deze vervolgens te inhaleren. Je kan zo'n rubbertje beter op een andere manier gebruiken die bovendien minder schadelijk is voor de gezondheid.

Gepubliceerd op: 3 april 2018

Bron

Tags