Wtf: Duitse commando's doen inval bij man door realistisch Lego-geweer

Lego is nog steeds het meest populaire speelgoed dat er is. Dit komt omdat je met Lego alles kan maken wat je maar kunt bedenken. Afgelopen week heeft een Duitse commando-eenheid een in het Duitse Ludwigshaen een inval gedaan bij een Lego-hobbyist. Omdat hij in zijn woonkamer aan het rondzwaaien was met een realistisch Lego-geweer.

De politie besloot in te grijpen nadat er meerdere meldingen binnenkwamen van ongeruste buurtbewoners. De buren hadden namelijk gezien hoe de man in de woning met een vuurwapen rondwandelde en ermee voor het raam had gestaan. Toen commando-eenheid de woning binnendrong, troffen ze twee jongens aan van 19 en 23 jaar. De jongste had een zwart machinegeweer zijn in handen, dat bij nadere inspectie geheel uit zwarte Lego-steentjes bleek te bestaan.

Volgens de agenten was zelfs van twee meter afstand niet als speelgoed herkenbaar. Het plastic bouwsel leek zelfs zo veel op een echt geweer, dat de Lego er wegens overtreding van de wapenwet wordt vervolgd. Een woordvoerder van politie zegt daarover: ,”Er moet worden beoordeeld of het in dit geval om een stuk speelgoed gaat of om een schijnwapen dat niet in de openbare ruimte getoond had mogen worden.'' Zolang Justitie zich over die vraag buigt, is de Lego-liefhebber zijn blokjes kwijt. De politie nam het ding in beslag.

Gepubliceerd op: 8 september 2018

Bron

Tags