Wtf: Eiergooiers opgepakt na het bekogelen nietsvermoedende voorbijgangers Amsterdam-Noord

Ze zeggen dat als je achttien jaar oud bent, alle draadjes in je hoofd wel zo’n beetje aangesloten moeten zijn en dat je dan volwassen bent. Maar dit blijk niet bij iedereen het geval! Hier zijn een aantal hangjongeren uit Amsterdam Noord het voorbeeld van. Zo zouden afgelopen week twee vrouwen van 18 en 19 zijn opgepakt omdat ze mensen zouden hebben gekogeld met eieren.

Vier hangjongeren zouden al enige tijd de buurt rondom het NDSM-terrein op stelten proberen te zetten door vanaf hun snorfietsen nietsvermoedende voorbijgangers te bekogelen met eieren. Een vrouw die werd bekogeld, liep hierbij een ernstige kneuzing op aan haar gezicht en heeft aangifte gedaan tegen de eiergooiers wegens mishandeling. Het vinden van de hangjongeren bleek uiteindelijk een eitje, want toen de politie op dinsdagavond 2 juli omstreeks 23.00 uur een soortgelijke melding kreeg zijn ze op onderzoek gegaan en vonden vier personen die voldeed aan het signalement.

De twee vrouwen hadden op het moment dat ze staande gehouden werden door de agenten een grote halfgevulde eierdoos bij zich, waarna ze werden gearresteerd. De kans is groot dat de twee vrouwen niet alleen opereerden. Want omwonende spraken van vier hangjongeren die de buurt terroriseren door het gooien van eieren. Helaas was er nog onvoldoende bewijs dat twee mannen die op het moment van de aanhouding aanwezig waren, medeplichtig zouden zijn geweest. Daarom heeft de politie voorlopig alleen hun gegevens kunnen noteren.

Blijkbaar waren de dames met hun kinderachtige gedrag vergeten dat ze volgens de wet wel als meerderjarige worden beschouwd. Ze mochten dan ook gezellig een tijdjes doorbrengen achter de tralies. Hiernaast hebben ze natuurlijk een mooie aantekeningen op hun strafblad voor het gooien van eieren op nietsvermoedende voorbijganger. Wat ze uiteindelijk voor straf zullen krijgen voor hun kinderachtige daad is helaas nog niet bekend.

 

Gepubliceerd op: 6 juli 2019

Bron

at5

Tags