Wtf: Hoge boete voor Brit die watergevecht begint in vliegtuig

Als je langer dan drie uur in een vliegtuig zit, dan kan je jezelf behoorlijk gaan vervelen. Toch zal je jezelf  moeten vermaken, want want je kan geen kant op. Dit dacht de Britse John Maxwell ook tijdens een vlucht van de Dominicaanse Republiek naar Manchester. Daarom begon hij een ‘watergevecht’, waarna hij uiteindelijk met handboeien werd vastgemaakt.

Ergens halverwege de vlucht sloeg de verveling toe en leek het hem een leuk idee een watergevecht te beginnen. Hierbij belaagde hij kinderen en hun ouders met water. Het vliegtuigpersoneel deed verschillende pogingen om hem tot bedaren te brengen maar dat mocht niet baten. De man begon zich agressief te bedragen en dreigde hij een steward neer te slaan als die hem niet onmiddellijk met rust zou laten. De piloot van het vliegtuig overwoog zelfs een noodlanding te maken maar gelukkig kon John door het vliegtuig personeel worden geboeid.

Nadat het vliegtuig geland was in Manchester, werd de man opgewacht door politieagenten en kon hij worden gearresteerd. Nu krijgt de Britse man de rekening gepresenteerd voor zijn gedrag. Bovenop de boete van maar liefst 1200 pond moet Maxwell ook nog eens enkele honderden ponden ophoesten aan onder meer compensatiekosten. In zijn pleidooi vertelde de rechter: “Mensen sparen voor een zuurverdiende vakantie en wat krijgen ze? John Maxwell.”

Gepubliceerd op: 17 augustus 2019

Bron

Tags