Wtf: Ikea vergeet Nieuw-Zeeland op wereldkaart te zetten

Dat Nieuw-Zeeland een land is dat er niet zo toe doet, bewijst zich maar weer nadat Ikea hun nieuwe wereldkaart op de markt brengt. De kleurrijke wereldkaart is te koop voor zo’n 30 dollar alleen zal de verkoop van de wereldkaart het niet zo goed doen in Nieuw-Zeeland. De kiwi’s voelen zich namelijk ontzettend verontwaardigd omdat hun Nieuw-Zeeland niet op de kaart staat.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk. Maar een ding is zeker, het belooft niet veel goeds voor de woonwinkel, gezien de recent aangekondigde opening van het eerste Ikea-filiaal in Nieuw-Zeeland. De Kiwi’s, zoals de 5 miljoen inwoners van Nieuw-Zeeland ook wel worden genoemd, voelen zich door de wereldkaart van Ikea genegeerd.

Ook vind de organisatie ‘Tourism New Zealand’ het onbegrijpelijk. Ze vertelde: “Ons land is groter dan het Verenigd Koninkrijk. We hebben een bergketen die groter is dan de Alpen in Europa en een langere kustlijn dan Californië. Waarom krijgen wij geen plek op de wereldkaart.” Waarschijnlijk is de afwezigheid van Nieuw-Zeeland op de kaart van Ikea een vergissing geweest en zullen ze er bij de volgende druk gewoon weer op staan. Wie er verantwoordelijk is voor het maken van de kaart is helaas niet bekendgemaakt

Gepubliceerd op: 9 februari 2019

Bron

BBC

Tags