Wtf: Jongetje van school gestuurd vanwege zijn hanenkam

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en om een beetje goed voor de dag te komen zijn er veel scholieren nog even snel langs de kapper geweest voor een ‘back-to school-kapsel.’ Zo ook de 6-jarige Charlie Chafer uit het Engelse plaatsje Bletchley. Alleen werd hij gelijk weer naar huis gestuurd omdat hij volgens de schoolleiding ‘iemand zijn ogen kon uitsteken’ met zijn hanenkam.

Toen Kirstie-Lea, de moeder van Charlie, eerder deze week naar zoontje naar school bracht, werd haar verteld dat ze hem weer mee naar huis moest nemen en zijn hoofd kaal moest scheren. Zijn hanenkam zou er namelijk voor zorgen dat andere leerlingen werden afgeleid en hij zou er zelfs ‘iemand zijn ogen mee uit kunnen steken.’ Kirstie-Lea vond dat belachelijk en besloot Charlie drie dagen thuis te houden vanwege het conflict.

Toen de school uiteindelijk weer contact met haar opnam om te vragen waarom, vertelde zij: “Omdat het niet is toegestaan om een hanenkam van 4 cm te dragen op jullie school. De uiteindelijke oplossing om Charlie weer in de klas te krijgen was om ze haar plat te maken met wat water. Ze vertelde: “Ze beschuldigden me ervan dat ik een slechte moeder was en zeiden dat ik hem ervan weerhield om te leren.”

Na een paar dagen vrij te hebben gehad, ging Charlie woensdag terug naar school alleen dan zonder gel in zijn haar. Op de website van de school staat: “De school staat niet toe dat kinderen ‘extreme’ kapsel hebben die kunnen dienen als een afleiding voor andere kinderen”. Maar Kirstie-Lea vind het belachelijk dat de hanenkam van Charlie zou afleiden en is inmiddels opzoek naar een andere school voor haar zoontje.

Gepubliceerd op: 15 september 2018

Bron

Tags