WTF: Man krijgt 230 euro boete voor het bellen met een boterham

Als je tegenwoordig gepakt wordt wanneer je achter het stuur aan het bellen bent, krijg je een hele dikke bekeuring. Dit is ook de reden dat mensen de meest gekke verhalen bedenken om onder de boete uit te komen. Zo beweerde een man, die bezwaar aantekende tegen een boete voor het niet-handsfree bellen in de vrachtauto, géén telefoon maar een bruine boterhand in zijn hand te hebben gehad.

De politieagent die de bekeuring uitschreef zag dit destijds heel anders, hij vertelde: "Ik zou mij zeker kunnen herinneren als iemand met een bruine boterham een telefoongesprek aan het voeren zou zijn, er zou dan uiteraard geen bekeuring uitgeschreven zijn, maar hulpverlening worden aangeboden.” De bekeurde man liet weten dat hij de agent op dat moment heeft aangeboden om zijn telefoon te controleren om te bewijzen dat hij het apparaat niet gebruikt had, maar hij werd toch bekeurd.

Ondanks dat de man tijdens de rechtszaak via een overzicht van de provider kon aantonen dat er niet gebeld of ge-sms't was op dat moment, geloofde het hof hem niet. De rechters vonden het namelijk niet aannemelijk, dat de agent een bruine boterham heeft aangezien voor een mobiele telefoon. Uiteindelijk moest de man de boete van 230 euro gewoon betalen, alleen het vasthouden van een mobieltje is namelijk al in overtreding met de wet.

Gepubliceerd op: 1 april 2017

Bron

Tags