Wtf: Man wordt minuten na zijn vrijlating opgepakt vanwege auto inbraak op parkeerplaats gevangenis

Een groot deel van de mensen die veroordeeld worden voor diefstal vallen na korte of lang tijd weer in herhaling. Maar je kan ook overdrijven. Zo zou er een in Florida een man enkele minuten na zijn vrijlating uit de gevangenis, zijn opgepakt omdat hij had ingebroken in meerdere auto’s op de parkeerplaats van de gevangenis.

De Amerikaan Casey Michael Lewis was welgeteld 15 minuten lang een vrij man voor hij alweer naar zijn cel mocht. De 37-jarige man was net vrijgelaten uit de St. Lucie County Detention Facility in Fort Piece, Florida, waar hij had vastgezeten voor diefstal. Maar blijkbaar kon hij het stelen niet laten. Nadat hij was vrijgelaten liep hij rond over de parkeerplaats van de gevangenis en keek hij nieuwsgierig naar binnen bij enkele auto’s. Ook ging hij doodleuk een paar minuutjes in een zilveren auto zitten die toevallig niet op slot zat.

Daarna wandelde hij nog wat verder rond op de parkeerplaats en checkte hij bij andere auto’s of de deuren op slot zaten. Toen een agent poolshoogte kwam nemen vertelde Casey dat hij aan het wachten was op zijn vriendin. Maar Maar toen viel het oog van de agent op het bruine zakje in het hand van de ex-gedetineerde. Daarin zaten heel wat buitgemaakte spullen, waaronder een iPhone 7, vier pakjes sigaretten, een aansteker, een Visa kaart, een rijbewijs en 547 dollar cash.

De agent escorteerde de man meteen terug naar de gevangenis. Hij is officieel in staat van beschuldiging gesteld voor de autodiefstal, later die dag kwam Casey op borgtocht weer vrij. Toen zorgde het gevangenispersoneel ervoor dat iemand hem direct kwam ophalen, zodat hij niet weer per ongeluk zou gaan ronddwalen op de parkeerplaats. De man zal zijn dome actie binnenkort aan de rechter moeten verantwoorden.

Gepubliceerd op: 7 april 2019

Bron

CNN

Tags