Wtf: Meeuwen pikken minder snel je eten als je ze blijft aanstaren

Je kent het wel, je zit rustig aan een frietje te eten aan het strand en er komt een brutale meeuw naast je zitten die een frietje probeert te stelen als je even niet oplet. Maar na een onderzoek de Britse Madeleine Goumas van de universiteit van Exeter kunnen kunnen we ons eindelijk wapenen tegen die brutale beesten. Het blijkt namelijk zo te zijn dat een meeuw minder snel je eten als je hem blijft aanstaren.

In het onderzoek werd er bij 74 zeemeeuwen gekeken of ze anders reageerden wanneer de onderzoekerster wegkeek als wanneer ze de zeemeeuw aanstaarde. Als er een meeuw in de buurt van het eten kwam, werd de stopwatch gestart. En wat blijkt? De meeste zeemeeuwen die werden aangestaard vlogen meteen weg van het eten en maar 27 durfden dichterbij te komen. Bij het blijven aanstaren twijfelde een zeemeeuw gemiddeld 21 seconden langer voordat-ie het voedsel stal.

Volgens de onderzoekster is dit verschil waarschijnlijk een gevolg van een afkeer die meeuwen hebben van het bekeken worden. Ze vertelde: “De meeste rovers zijn mannetjes. Die zijn sterker en brutaler. Dat moet wel, want ze wagen zich tussen de mensen en dat is wel degelijk gevaarlijk." Dus als je de volgende keer tijdens het eten van je frietje wordt geteisterd door een hebberige zeemeeuw weet je wat je te doen staat!

Gepubliceerd op: 11 augustus 2019

Bron

Tags