Wtf: Piloot moet noodlanding maken nadat hij koffie morst

Het gebeurt ons allemaal wel eens dat je in de haast je bakje koffie mee neemt achter het stuur. Uiteraard het is klote als je de koffie bij de eerst volgende hobbel over je schoot morst, maar als dit je gebeurt terwijl je een vliegtuig bestuurt heb je een iets groter probleem. Hier kwam een piloot ook achter nadat hij een noodlanding moest maken omdat hij koffie over apparatuur in de cockpit had laten vallen.

Het passagiersvliegtuig dat onderweg was van Frankfurt naar Mexico kwam serieus in de problemen nadat de piloot zijn koffie had gemorst. De koffie droop over apparatuur in de cockpit. De morspartij veroorzaakte een enorme brandlucht, waarna de bemanning besloot om een noodlanding te maken in het Ierse Shannon. Op dat moment zaten er 326 passagiers in het toestel.

De koffie werd gemorst toen de piloot zijn beker los op een blad zette zonder een houder te gebruiken, iets wat normaal gesproken verplicht is en zeker ook wordt geleerd tijdens de piloten opleiding. De landing verliep zonder problemen. Of het mors incident nog gevolgen zal hebben voor de onoplettende piloot is niet bekend.

Gepubliceerd op: 14 september 2019

Bron

Tags