Wtf: Politie in actie om speelgoedwapens carnavalsgangers

Als je tijdens de carnaval van plan was om verkleed te gaan als soldaat, politieagent of gangster denk dan even twee keer na voordat je klakkenloos met je speelgoed geweer in de rondte paradeert. Gisteren heeft de politie namelijk een aantal carnavalgangers met getrokken wapen uit de auto gehaald, omdat andere automobilisten de verkleedde feestgangers aanzagen voor gewapende overvallers.

De politie kwam in actie nadat ze verschillende meldingen hadden gekregen van automobilisten die op de A27 ter hoogte van Nieuwegein een auto met gewapende mannen hadden gezien. Vanwege het mogelijke vuurwapengevaar benaderden de agenten de verdachten met getrokken wapens. Nadat de twee mannen waren geboeid bleek dat de mannen speelgoedwapens bij zich hadden en dat ze op weg waren naar een carnavalsfeest in het zuiden van het land.

Volgens de politie zijn speelgoedwapens die op echte wapens lijken wettelijke verboden, tenzij ze van het Europese CE-keurmerk zijn voorzien. Maar zelfs dan is het niet toegestaan om de nepwapens in het openbaar te dragen. Nadat de mannen afstand hadden gedaan van hun speelgoedwapens mochten ze hun weg weer vervolgen richting het carnavalsfeest.

Gepubliceerd op: 11 februari 2018

Bron

Tags