Wtf: Schaap springt van klif in Turkije, honderden volgen

Het is nou eenmaal zo dat schapen volgzame dieren zijn. Het is dan ook niet voor niets dat er uitdrukkingen bestaan zoals: “Schaapjesgedrag" of "Als er een schaap over de dam is, volgen er meer”. Dit wordt maar weer eens bevestigd, want in het Zuidoosten van Turkije zijn er meer dan 500 schapen gestorven nadat één schaap in een ravijn viel waarna de rest van de kudde haar volgde.

Het schaap probeerde van de ene naar de andere klif te springen en maakte hierbij een val van zeker 20 meter in een rotsachtig gebied in de provincie Van. Waarschijnlijk zocht het dier een andere plek om te kunnen grazen. Een herder die toevallig in de buurt was zag het allemaal gebeuren en vertelde het aan de eigenaren van de schapen die in het nabijgelegen dorp wonen.

Dorpelingen uit de omgeving hebben de plaatselijke autoriteiten om hulp gevraagd, omdat het plotselinge verlies van de kudde een grote klap voor de gemeenschap betekent. Een van hen vertelde: “We zijn compleet in shock. We hebben 500 dieren verloren. We willen hulp van de autoriteiten, anders anders krijgen we onze schaapjes natuurlijk nooit op het droge.”

Gepubliceerd op: 16 juni 2018

Bron

Tags