Wtf: Toerist kraakt bij eerste poging code van kluis die al 40 jaar op slot zit

Soms heb je gewoon een beetje geluk nodig om je doel te bereiken. Dit bewijst de Canadese Stephen Mills die op bezoek was bij het Brunswick Hotel in de Canadese plaats Vermilion. Hij was er namelijk van overtuigd dat hij een hotelkluis die al jaren lang op slot zat, makkelijk open zou krijgen. Tot verbazing van iedereen kreeg hij het voor elkaar om per toeval de code van de antieke kluis te kraken.

De kluis staat al sinds 1990 in het Vermilion Heritage Museum waar cultureel erfgoed wordt tentoongesteld. Sinds de jaren zeventig hebben verschillende experts meerdere malen zonder succes geprobeerd het loodzware ding te openen, omdat er mogelijk een ‘schat’ in zou liggen. Wel met de afspraak dat, als de kluis ooit zou worden geopend, de eventuele inhoud zou terugkeren naar de rechtmatige eigenaar. Maar het kraken van de geheime code lukte niemand.

Tot de Canadese toerist Stephen Mills eerder deze week met zijn gezin het museum bezocht. Stephen is lasser en zei tijdens een ronddeling door het museum voor de grap dat hij de kluis makkelijk open zou krijgen. Hij zag dat de kiesnummers van 0 naar 60 liepen en besloot om 20-40-60 te proberen. Hij vertelde: “Ik draaide op goed geluk driemaal met de klok mee (20), twee keer tegen de klok in (40) en eenmaal met de klok mee (60). Tot mijn stomme verbazing hoorde ik een klikkend geluid uit het mechanisme komen en zwaaide de dikke deur na een ruk aan de hendel plotseling open”.

Toen de kluis eenmaal open was bleek er helemaal geen grote schat in te zitten. Onder een laagje stof werd alleen een bonnetje van een hamburger met champignons gevonden en een pakje sigaretten van 1 dollar.  Ondanks dat Stephen en de museumdirectie het erg jammer vonden dat er geen schat in de kluis was, wordt de vondst toch toegevoegd aan de collectie van het Vermilion Heritage Museum, omdat het een beeld geeft van producten uit de jaren zeventig.

Gepubliceerd op: 8 juni 2019

Bron

Tags