Wtf: Vrouw rijdt 20 kilometer rond met onbekende telefoon op haar dak

In de haast kan het gebeuren dat je je mobiele telefoon of je portemonnee op het dak van je auto laat liggen. Maar wat nou als je een mobiele telefoon op je dak aantreft die je helemaal niet kent? Dit overkwam mevrouw Kremer uit Veendam. Zij trof na een rit van 20 kilometer een mobiele telefoon op het dak van haar auto aan en had geen flauw idee van wie het toestel was.

Om de eigenaar van de zwarte Samsung te achterhalen vroeg de vrouw aan de Groningse omroep RTV Noord  of zij een oproep wilde doen. Het mobieltje was volgens haar "uit de lucht komen vallen" en op haar auto beland. Maar in werkelijkheid had een Friese vrachtwagenchauffeur in Roderesch, een dorp in het noordwesten van Drenthe, zijn toestel op het autodak van de vrouw gelegd toen hij haar de weg aan het wijzen was.

Vervolgens reedt de vrouw 20 kilometer met het toestel op haar dak naar haar de bestemming. Toen ze remde voor een stoplicht in Peize, belandde het toestel op haar motorkap. RTV Noord heeft de twee met elkaar in contact gebracht. De man stond dinsdagmiddag bij haar voor de deur met een groot bos bloemen. "We hebben de telefoon aan de lader gedaan en hij deed het meteen. En het was zijn telefoon. Ik heb nog nooit iemand zo gelukkig gezien", zei de vrouw uit Veendam.

De Drachtster chauffeur was nog het meest blij dat hij zijn foto's terug had, want er stonden onder anderen foto's van een jonge ekster die hij zelf groot had gebracht op. Hij kon zijn telefoon niet meer vinden toen hij terug in Drachten was. Hij heeft meerdere keren geprobeerd zijn toestel te bellen, maar de batterij was leeg. Wijs geworden na het voorval, gaat hij nu snel een back-up van de foto's maken.

Gepubliceerd op: 7 september 2019

Bron

Tags