WTF: Witte haai breekt kooi binnen waar duiker in zit

Loading Video...

Het is misschien wel één van je grootste nachtmerries ooit, aangevallen woorden door een haai. Mocht je ze ooit in het echt en van dichtbij willen zien, dan kan je in een kooitje de zee in en worden ze gelokt met grote stukken tonijn die rond de kooi hangen. Echter liep dat vlak voor de westkust van Mexico bij zo'n tripje bijna flink verkeerd af. Een witte haai van ongeveer 4 meter lang, kwam inderdaad op het stuk tonijn af, dat tijdens deze trip bij de kooi hing. Alleen op het moment dat een haai bijt, is hij voor even blind en ziet hij dus niks. Daarnaast kan een haai ook niet achteruit zwemmen.

Toen deze haai een flinke hap wilde nemen van het stuk tonijn en zich stootte tegen de kooi, schrok hij zo erg, dat hij in een keer keihard vooruit zwom en een aantal spijlen van de kooi brak. Hierdoor zat hij opeens in de kooi. Gelukkig was de bootcrew alert en opende zij meteen de bovenkant van de kooi, zodat de haai er binnen een aantal seconden alweer uit was.

Degene die in de kooi zat was een zeer ervaren duikinstructeur die rustig op de bodem bleef zitten en hierdoor ongedeerd is gebleven. Toch moest iedereen die aanwezig was op de boot even rustig bijkomen na deze, toch wel indrukwekkende, gebeurtenis.

Gepubliceerd op: 14 oktober 2016

Bron

Tags