Zwangere vrouw in China vindt dode rat in haar soep

In China heeft een zwangere vrouw niet het meest lekkere eten voorgeschoteld gekregen. In haar soep vond ze namelijk een dode rat. Het restaurant was van mening dat de hygiëne in hun restaurant gewoon voldoende was, maar bood de vrouw wel een abortus aan ter compensatie. Nou, daar zal ze vast blij mee zijn zul je nu denken!

De vrouw zat in Xiabu Xiabu, een populair restaurant in China. Volgens haar man had ze al een paar happen gegeten voordat ze de rat tegenkwam in haar soep. De vrouw zou een schadevergoeding aangeboden hebben gekregen van ongeveer 3000 euro, maar mocht ze zich toch zorgen maken over haar gezondheid of dat van haar kind, dan was een abortus ook eventueel een optie.

Nadat dit verhaal in de Chinese media verscheen, daalde de marktwaarde van de restaurantketen meteen met 163 miljoen euro! Het restaurant waar de rat in de soep kwam is momenteel gesloten. De lokale autoriteiten doen daar nu een onderzoek. Afgelopen weekend reageerde het restaurant dat ze dicht waren vanwege de slechte hygiëne. Maar dit bericht verwijderde ze kort erna toch maar weer. Dus (zwangere) dames, en heren, roer altijd even goed in je soepje voordat je het eet, want je weet maar nooit wat erin ronddrijft!

Gepubliceerd op: 20 september 2018

Tags